Забраниха продажба на дрехи и електроника в Уелс

Тези стоки не попадат в графата "от първа необходимост"

25.10.2020 | 12:10 Редактор: Ивет Арабова
Забраниха продажба на дрехи и електроника в Уелс

В супермаркетите в Уелс забраниха продажбата на редица стоки, които не попадат в графа "от първа необходимост”. Към тях спадат принадлежностите за чистене, зимните дрехи, електрониката и детските дрехи. Това решение предизвика недоволство сред местните жители, пише таблоидът "Сън”.

Съгласно действащите нови правила, свързани с ограничаване разпространението на коронавируса, в Уелс бяха закрити развлекателните заведения и магазините, в които не се продават стоки от първа необходимост. Закрити бяха дори местата за търговия на едро със стоки, които са извън тази категория, предава БГНЕС.

"Сега не е време да се обикаля по магазините и да се търсят неща, които не са от първа необходимост”, заяви първият министър на Уелс Марк Дрейкфорд. На гражданите обаче подобни правила им изглеждат прекалени.

"Добре дошли в Уелс – единственото място, където в разгара на пандемията почистващите средства се смятат за несъществена покупка”, написа в социалните мрежи недоволна домакиня. Други се оплакват, че са лишени от възможността да си купят нова книга, чайник или моп, защото старият вече се е счупил. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК