Кошмар в Чехия: Над 11 000 заразени, 1600 починали, полева болница в Прага

Бум на коронавируса и в Украйна и Франция

21.10.2020 | 13:20 Редактор: Георги Камарашев

Чехия и Украйна с нови, много тревожни данни за заразени и смъртни случаи. Над 11 000 са новите случаи в Чехия за денонощието, починали са над 1600.

Правителството в Чехия се събира извънредно заради рекордните случаи. Заради растящия брой е започнало изграждането на полева болница край Прага. А в Украйна отбелязаха над 6000 случая. Очакванията са за следващите седмици те да се увеличават до 10 000 на ден.

В Словения вече действа вечерен час. Забранено е провеждането на обществени събития.

Ситуацията в Западна Европа продължава да се влошава. Във Франция беше съобщено за най-големия брой пациенти в интензивни отделения от май. А Великобритания затяга мерките, но все още не въвежда национална карантина.

В Манчестър обявяват допълнителни ограничения, наложени от премиера и осъдени от местните власти. Преговорите между тях се провалиха - кметът настояваше за 65 млн. паунда помощ за бизнеса и работниците, а правителството бе готово да даде 60 млн. Без отпуснати пари все пак заведенията ще бъдат затворени, а има и препоръка да не се пътува от и до региона.

Ограниченията влизат в сила в петък. Сред мерките на Джонсън беше да се дадат 22 млн. лири помощ за жителите на третия по големина британски град, които по сметките на местната власт, значат, че всеки ще получи по 8 паунда.

Растат новозаразените и на Балканите. В съседна Северна Македония са в сила нови мерки - ресторантите ще работят до 23 ч., а капацитетът в обществения транспорт ще бъде намален с 50%.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Изпуснаха нещата в Чехия...дано се справят с новите строги мерки... Сигнализирай за неуместен коментар