Датчанин, убил журналистка бе задържан след бягство от затвора

През 2018 г. Мадсен беше осъден на доживотен затвор за убийството на 30-годишната Ким Вал

20.10.2020 | 23:59 Редактор: Юлия Христова
Датчанин, убил журналистка бе задържан след бягство от затвора

Датчанинът, който беше осъден за изтезаването и убийство на шведска журналистка в своята подводница, избяга от затвор в предградие на Копенхаген, където излежава доживотна присъда, но скоро след това беше заловен, предаде Асошиейтед прес.

Таблоидът "Екстра Бладет" пусна видеозапис как Петер Мадсен седи на поляна с ръце зад гърба на известно разстояние от полицаи. Според датския вестник Мадсен носел "нещо подобно на колан на кръста".

Полицията съобщи в Twitter, че "един мъж е арестуван след опит за бягство, наши служители са отцепили район". Тя не даде повече подробности.
През 2018 г. Мадсен беше осъден на доживотен затвор за убийството на 30-годишната шведска журналистка Ким Вал, която примамил на борда на собственоръчно построена подводница през 2017 г. с обещание за интервю. Той разчленил тялото ѝ и изхвърлил останките в морето, пише "Монитор".

В Дания присъда доживотен затвор обикновено означава 16 години, но се прави оценка дали затворниците биха представлявали опасност за обществото, ако бъдат освободени, и те може да останат в затвора и по-дълго, отбелязва АП.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК