Ердоган: Русия, САЩ и Франция доставят оръжие на Армения

"Какво казват, че подкрепяме нашите азербайджански братя?", попита турският президент

18.10.2020 | 17:44 Редактор: Искра Ангелова
Ердоган: Русия, САЩ и Франция доставят оръжие на Армения

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Русия, САЩ и Франция доставят оръжие на Армения, предава TACC.

"Какво казват, че подкрепяме нашите азербайджански братя? Какво казват Минската тройка, САЩ, Русия, Франция? Те подкрепят Армения. Те предоставят на Армения всякакъв вид подкрепа под формата на оръжия", изрази мнението си турският президент.

Според информация от Баку Азербайджан е готов едностранно да прехвърли част от телата на загиналите арменски военнослужещи в Армения чрез посредничеството на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК), съобщи Държавната комисия за военнопленници, заложници и изчезнали граждани на страната.

"На проведените от Държавната комисия срещи с азербайджанското представителство на МКЧК беше съобщено, че в съответствие с духа на временно хуманитарно примирие между Азербайджан и Армения, Азербайджан е готов едностранно да прехвърли в Армения част от телата на арменски военнослужещи от азербайджанска страна в предварително договорен коридор на държавната граница в района на Товуз чрез посредничеството на МКЧК", се казва в съобщение, публикувано на уебсайта на Републиканската служба за държавна сигурност, информира "Фокус".

Държавната комисия поиска от МКЧК да уведоми противоположната страна за това.

Външните министерства на Армения и Азербайджан на 17 октомври обявиха споразумение за започване на ново прекратяване на огъня от 00:00 ч. местно време на 18 октомври (от 23:00 ч. българско време на 17 октомври).

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК