Гаф на Тръмп, нарече Макрон премиер

Той направи такава неточност на митинг, когато говори за Парижкото споразумение за климата

18.10.2020 | 12:58 Редактор: Искра Ангелова
Гаф на Тръмп, нарече Макрон премиер

Американският президент Доналд Тръмп направи гаф, наричайки френския президент Еманюел Макрон премиер. Той направи такава неточност на митинг в Мичиган, когато говори за Парижкото споразумение за климата, от което преди това беше решил да се оттегли. Речта на стопанина на Белия дом беше излъчена от американски телевизионни канали, съобщава ТАСС.

"Знаете ли какво друго спрях? Парижкото споразумение за климата", каза той. "Обичам министър-председателя Макрон, но веднъж го попитах как стоят нещата, как е споразумението там? Споразумението не върви много добре", добави Тръмп, като неправилно посочи позицията на френския президент, цитиран от БГНЕС.

В момента Жан Кастекс е министър-председател на Франция. Той е назначен на тази длъжност през юли 2020 г. от самия Макрон. Във Франция, която е президентско-парламентарна република, държавният глава назначава министър-председателя.

Тръмп обяви намерението си да се оттегли от Парижкото споразумение за климата през юни 2017 г. Споразумението, подписано през 2015 г., включва мерки за намаляване на емисиите на парникови газове, за да се запази повишаването на средните глобални температури под 2 градуса по Целзий над прединдустриалните нива. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
хаха
преди 9 месеца
голям кусур му намерихте. радвате ли се? Сигнализирай за неуместен коментар