Ердоган: Турция няма да признае Крим за руски регион

Той заяви, че Анкара подкрепя териториалната цялост на Украйна

17.10.2020 | 12:30 Редактор: Искра Ангелова
Ердоган: Турция няма да признае Крим за руски регион

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Анкара не признава Крим като руски регион и подкрепя териториалната цялост на Украйна, предава РИА Новости.

Такова изявление държавният глава направи на съвместна пресконференция с президента на Украйна Владимир Зеленски, който е в Турция на работно посещение.

"Турция разглежда Украйна като ключова страна по отношение на осигуряването на стабилност и сигурност на нашия регион. Затова ние винаги сме подкрепяли и ще продължим да подкрепяме териториалната цялост и суверенитета на Украйна", каза Ердоган, цитиран от "Фокус".

Турският лидер добави, че Анкара не признава "анексията" на полуострова и заедно с Украйна ще "подкрепи кримските татари".

На свой ред Зеленски благодари на Ердоган за готовността му да участва в проекта Кримска платформа, чиято цел е да върне полуострова на Украйна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Kiro maloumniko
преди 3 години
Русия е държава с по-модерно оръжие от това на САЩ в момента. Ако имаше поне два грама мозък щеше да отвориш чичо ти Гугъл и да прочетеш за какво става дума. Не сме 1990 година за да говориш неща които никой не може да провери. Като започнеш от лекото стрелково оръжие и стигнеш до междуконтиненталните балистични, квазибалистични и крилати ракети във всички видове въоръжение Русия има по-нови и модерни образци от САЩ. Единствено изключение може да се направи при изтребителната авиация и това е. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 2
Киро
преди 3 години
До Митев: Русията никога не е била свръх държава, а една въоръжена с вече остаряло оръжие държава-бензиноколонка.Доходите вече там са смешни, а населението е приело обичайния си начин на съществуване - мизеруването. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 1
Митев
преди 3 години
Ердоган ага,имаш работа с една от великите сили в света и държава със свръх модерно,съвременно оръжие.Русия не е нито Сирия,нито Гърция,за да ломотиш пред сънародниците си приказки,които ще им осигуряват ЛЕКА НОЩ! Сигнализирай за неуместен коментар