fallback

Френски медици с картички към Макрон: Изтощени сме, наемайте повече

Те протестираха срещу изтощителните условия на труд по време на пандемията от Ковид-19

15.10.2020 | 22:29 Автор: Георги Камарашев

Медицински работници във Франция протестираха днес срещу изтощителните условия на труд по време на пандемията от Ковид-19 и поискаха от правителството да наеме допълнителен персонал, предаде Ройтерс.

Здравните специалисти се събраха пред пощенски клон в Ница, най-големия град на Френската ривиера, за да изпратят пощенски картички до държавния глава Еманюел Макрон, в които описват оплакванията си. Действията им са част от националната стачка по призив на синдикатите.

Те се включиха в улично шествие, някои от тях с работно медицинско облекло и с хирургически маски. Здравните кадри призоваха да бъде прекратено затварянето на болници, да бъде назначаван повече персонал в спешните отделения и домовете за възрастни хора, както и да бъде осигурено по-добро заплащане.

В пряко послание до Макрон, който обяви вчера полицейски час в най-засегнатите от Ковид-19 райони, протестиращите написаха на плакат: "Наемайте повече. Обучавайте повече. Изтощени сме".

Президентът заяви, че полицейските часове в района на Париж и други градове ще намалят значително броя на новозаразените на ден спрямо сегашните 20 000 случаи и ще облекчат натоварването в отделенията за интензивно лечение, без да спира икономиката, предаде БНР.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback