Си Цзинпин към китайски пехотинци: Гответе се за война

Иска от военнослужещите да демонстрират абсолютна преданост 

15.10.2020 | 15:12 Редактор: Тодор Петров
Си Цзинпин към китайски пехотинци: Гответе се за война

Китайският президент Си Цзинпин призова военнослужещите да се готвят за война и да демонстрират абсолютна преданост и надеждност. Той направи това при посещение във военна база в южната китайска провинция Гуандун, където направи обръщение към корпуса на морската пехота на армията на Китай, предаде ТАСС, като се позова на агенция Синхуа.

"Необходимо е да се съсредоточат всички мисли и сили върху подготовката за война, обезпечаването на състояние на повишена бойна готовност", заявява Си Цзинпин.

Той е отбелязал, че "корпусът на морската пехота е елитно подразделение, което носи на плещите си изключително важната задача за защита на държавния суверенитет, сигурността, териториалната цялост, интересите на страната", предаде dnes.bg.

Призовал е да се активизират усилията за ускоряване на трансформацията на корпуса и повишаване на неговата бойна ефективност, за да се създаде мощна армия. 

В обръщението си държавният ръководител на КНР също е посочил, че военните трябва да бъдат дисциплинирани, да гарантират абсолютна преданост, безкористност и надеждност.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страница ни във Facebook ТУК