Колко струва лечението на Навални и кой го плаща?

Превозът му със самолет от Русия в Германия е бил на стойност € 79 000

14.10.2020 | 23:28 Редактор: Искра Ангелова
Колко струва лечението на Навални и кой го плаща?

Почти 50 000 евро струва лечението на Алексей Навални в берлинската болница "Шарите". Превозът му със самолет от Русия в Германия е струвал 79 000 евро, платен е от бизнесмена Борис Зимин.

Това съобщи самият Навални в блога си в Instagram. Той бе лекуван в Германия от отравянето с производно на "Новичок". По думите му парите за лечението са изплатени от икономиста Сергей Алексашенко, бизнесмена Евгений Чичваркин и IT специалиста Роман Иванов.

Ето и какво пише Навални в блога си:

Обещах да разкажа - разказвам.

Първо, новината вчера научих, че не само моята, но и банковите сметки на членовете на моето семейство са блокирани, дори и моята сметка на ИП (индивидуален предприемач).

Това е напълно незаконно. По този начин те не само откраднаха всички пари, които имах, но и ме лишиха от възможността да ги спечеля. Можехте ли обаче да очаквате нещо друго? Кампанията "Навални, по-добре не се връщай" набира скорост. Апартаментът ми е под надзор, блокирани са текущите ми сметки, блокиран е акаунтът ми в ИП.

Нищо, да опитаме.

Така че по-интересното е кой ми плати лечението и престоя в Германия, нали?

Финансите и източниците на доход на един политик трябва да са открити. Винаги съм се застъпвал за това и от няколко години самият аз публикувам информация за доходите и имуществото си, въпреки че нямам такова задължение, защото не съм длъжностно лице.

Разходите изглеждат така:
1. самолетът, с който ме доведоха в Германия.
2. Болничното лечение.
3. Разходи за лечение, рехабилитация и живот извън болницата.

Самолетът струва 79 хиляди евро и е платен от предприемача Борис Зимин @ boris.zimin.

Окончателната сметка за лечение в болницата е 49 900 евро. Платено от:
- предприемачът Евгений Чичваркин @tot_samy_chichvarkin
- икономистът Сергей Алексашенко
- ИТ специалист Роман Иванов, известен още като @kukutz

Не е ясно колко ще струва по-нататъшното ми лечение, тъй като периодът на възстановяване е неясен. Вчера отидох в болницата, за да направя нови изследвания - казаха, че засега всичко върви добре. Но при всички случаи Евгений Чичваркин също поема от разходите.

Благодаря на тези прекрасни хора, както и на огромен брой други, които предложиха помощ, но ние не можахме да я приемем поради сложната регулация на европейската банкова система.

Направо може да полудееш, докато правилно оформиш тези плащания, ако искаш всичко да е честно. Специални благодарности на Леонид Волков @ leonidvolkov, който успя да организира всичко.

Ето. Отчетох се. Сега се опитайте да попитате служителите на Путин кой плаща за техните частни самолети, за лечение в европейски клиники и какъв "бизнес" правят техните съпруги и деца с доходи от стотици милиони. Може би и те ще отговорят?

В същото време днес ЕС се съгласи да наложи санкции на шестима руснаци и на една организация заради предполагаемото отравянето на руския опозиционен лидер Алексей Навални с нервен агент "Новичок", посочиха евродипломати пред Франс прес и ДПА. Санкциите включват замразяване на авоарите и забрана за пътуване и ще влязат в сила след завършването на писмена процедура до няколко дни.

Четете цялата статия в dnes.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Шляхтиц
преди 3 месеца
Навални, лекувай комплексите си в психиатрично болнично заведение !!!!!!! Не пълни електронномедийното пространство с твоето болно чувство за важност и болната ти необходимост от обществени изяви. Никому не си нужен и не представляваш какъвто и да било интерес ........ Сигнализирай за неуместен коментар