Навални обвини Кремъл за отравянето си, бил заплаха преди изборите

Руският опозиционер беше номиниран за Нобелова награда за мир

06.10.2020 | 14:39 Редактор: Ивет Арабова

Алексей Навални с първо интервю, след като беше изписан от берлинската болница ''Шарите''. Критикът на Кремъл разказа за последствията от отравянето с "Новичок" и обвини руските власти за атаката срещу него.

Само две седмици, след като беше изписан от болницата, той събра достатъчно сили, за да даде двучасово интервю. В него опозиционерът посочва кой, според него, стои зад опита за покушение миналия месец.

"Моята версия е, че отравянето ми е дело на служители на Федерална служба за сигурност или на разузнавателните служби и е поръчано от Путин. Той е притеснен за своята власт и пари и в това няма съмнение", посочи той. 

По думите на Навални причината да стане мишена е, че властите са виждали в него сериозна заплаха за парламентарните избори догодина. 

Отявленият противник на президента Путин припадна по време на полет от Сибир до Москва. За кратко беше лекуван в Русия, след което беше транспортиран в Германия, където лекарите установиха, че е отровен с "Новичок". Навални споделя, че не знае как точно невро-паралитичното веществото е попаднало в организма му, но предполага, че може да го е докоснал.  

Кремъл обаче категорично отрича да има общо с атаката срещу Навални и на свой ред хвърли обвинения. Според руските власти опозиционерът работи с ЦРУ и изпълнява поръчки, които са в техен интерес. А на фона на взаимните престрелки - Алексей Навални беше номиниран за Нобеловата награда за мир.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Илиана
преди 3 години
Това всичко е доста смехотворно. Защо никой не говори колко хора се самоубиват, или колко хора гладуват по света. Но се говори за някакъв човек, вероятно отровен поради лични амбиции...... Сигнализирай за неуместен коментар