Първи случай, в който пациент губи слуха си заради Ковид-19

Мъжът напуснал интензивното отделение седмица, след като му премахнали дихателната тръба

14.10.2020 | 17:15 Редактор: Юлия Христова
Първи случай, в който пациент губи слуха си заради Ковид-19

Медици от Великобритания съобщават за първи регистриран случай, в който пациент губи слуха си заради Ковид-19, предаде Би Би Си.
 
Рядко, но се случва при други вирусни инфекции да се стигне до загубата на слуха. Може да бъде ефект и от по-тежко прекаран грип. Стероиди, които са приети достатъчно рано, могат да попречат за появата на подобни усложнения.


 
Случаят е на 45-годишен мъж, който страда от астма. Той е бил приет в болница в Лондон със симптоми на коронавирус. Малко след това е бил преместен в интензивното отделение, защото изпитвал затруднения с дишането. Потвърдило се е, че е заразен с Ковид-19. Състоянието му се е влошило и е бил поставен на вентилатор.
 
Освен изкуствено дишане, на пациентът е правена терапия с медикаменти и преливане на кръв. Лечението било в продължение на 30 дни.
 
Мъжът напуснал интензивното отделение седмица, след като му премахнали дихателната тръба. Тогава той забелязал, че има шум в ушите. В последствие спрял напълно да чува с лявото си ухо. 
 
Направените му тестове показвали, че няма възпаление в самото ухо и единственото обяснение било Ковид-19. Предстоят да се направят допълнителни изследвания, които да установят какво точно се е случило, пише dnes.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК