Тръмп: Нашата нация ще победи този ужасен китайски вирус

Президентът на САЩ вече не представлява риск за предаване на вируса на други хора

11.10.2020 | 13:55 Редактор: Ралица Братанова

Случаите на коронавирус по света се увеличават и за денонощие беше отчетен рекорден брой - над 360 хиляди. Заразените в света вече са над 37 милиона. Редица страни в Европа също отчетоха най-много болни за ден. 

В 16-минутна реч пред свои привърженици от балкона на Белия дом президентът Доналд Тръмп съобщи, че се чувства добре.

"Искам да кажа, че се чувствам прекрасно. Благодаря на всички за молитвите ви". 

Негови привърженици се събраха и скандираха "Още четири години". А Тръмп, който не носеше маска, увери, че коронавирусът ще изчезне. 

"Искам да знаете, че нашата нация ще победи този ужасен китайски вирус. Произвеждаме силни лекарства и терапии и успяваме да излекуваме болните. Ще се възстановим и ваксината ще се появи много бързо. Науката и медицината ще изкоренят китайския вирус веднъж завинаги, ще се отървем от него в целия свят. Виждате големи огнища на зараза в Европа, в Канада, но вирусът ще изчезне и ваксините ще помогнат". 

Въпроси за здравето на 74-годишния Тръмп обаче все още са без отговор. Белият дом още не е публикувал резултатите от последния му тест за коронавирус и отказва да съобщи кога за последен път той е дал отрицателна проба. 

А личният му лекар Шин Конли съобщи само, че държавният глава не представлява риск за предаване на вируса на други хора, както и че няма доказателсва за активно възпроизвеждане на вируса в организма му. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 3 години
Давай, Тръмп! Ако можеш и китайския молец да победиш и миризливките - ще е супер! С теб съм;Д Сигнализирай за неуместен коментар