Край на 6-месечната изолация в Куба, страната отваря за туристи

Отчитат само 11 смъртни случая при Ковид-19 на милион души

09.10.2020 | 12:46 Редактор: Тодор Петров
Край на 6-месечната изолация в Куба, страната отваря за туристи

Кубинският премиер Мануел Мареро обяви, че по-голяма част от карибския остров се отваря за международен туризъм от идната седмица, навлизайки в "нова нормалност" след ограничаването на случаите на Ковид-19.

Страната, която затвори границите си преди шест месеца, за да се справи с коронавируса, постепенно се отваря за туризъм преди високия сезон от ноември до март. 

13 от шестнайсетте кубински провинции ще бъдат отворени за туризъм, каза на кръгла маса снощи Мареро. Столицата обаче няма да е сред достъпните райони. Хавана едва сега изглежда овладява втората вълна от инфекции със строги мерки, включително вечерен час, предава "Ройтерс", цитиран от БНР.

Международният туризъм е основен източник на твърда валута за Куба и спирането му нанесе тежък удар върху икономиката на острова, като същевременно САЩ продължиха да засилват търговското си ембарго. Ще дадем възможност за международни полети за всички провинции, които са в третата фаза, заяви премиерът, отбелязвайки, че всички пристигащи ще бъдат тествани.

Куба отчита само 11 смъртни случая при Ковид-19 на милион души, спрямо 203 в Доминиканската република и 647 в САЩ, сочи статистиката на университета "Джонс Хопкинс".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК