Двама загинали и 25 изчезнали, след като бурята "Алекс" вилня във Франция и Италия

Щетите във Франция са колосални

04.10.2020 | 14:09 Редактор: Георги Камарашев

Най-малко двама души са загинали, а други 25-има са изчезнали, след като бурята "Алекс" удари Южна Франция и Северозападна Италия.

Бурята "Алекс" нанесе колосални щети във Франция. Стихията връхлетя страната със силни ветрове и обилни валежи. Наводнени са стотици къщи, отнесени са пътища и мостове. 

Силно засегнат е районът около Ница. Плажовете са затворени, а хората са посъветвани да не излизат от домовете си. Кметът на Ница заяви, че регионът вижда за първи път подобно бедствие. 

Най-малко 100 къщи са били отнесени от придошлите води, редица села са изолирани, тъй като пътищата до тях са били наводнени или частично разрушени. 

Тежка е обстановката и в Северозападна Италия. Няколко села в региона на Пиемонт са недостъпни. Изпратени са спасителни екипи, но властите определиха ситуацията като критична. Силно засегнати от наводненията са и Ломбардия и Лигурия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Абсолютно... Ние след такова нещо и 20 години няма да се съвземем. Да не дава Господ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Леле добре че Господ ни ази, че на тая беднотия и едно природно бетствие ни трябва и сме я втасали... Сигнализирай за неуместен коментар