Антирекорд в Чехия, въвеждат извънредно положение заради Ковид-19

Франция отново отчита високо равнище на новите заразени с коронавирус

02.10.2020 | 22:38 Редактор: Искра Ангелова
Антирекорд в Чехия, въвеждат извънредно положение заради Ковид-19

Чехия постави антирекорд по брой заразените с Ковид-19 от началото на пандемията - 3393 нови случая за едно денонощие. Властите в Прага въвеждат извънредно положение на територията на страната от 5 октомври - понеделник, като то ще продължи 30 дни.

Целта е здравната система да издържи на натиска, каза министърът на здравеопазването Роман Примула.

"Моята роля е да спрем тази епидемия или поне да намалим темповете на нарастване на заразените. Знам, че има много критики за мерките, но в тази ситуация трябва да действаме всички в една посока, защото Ковид-19 не е политически вирус", допълни Примула.

В съседна Полша случаите на коронавирус за първи път надхвърлиха 2000 за денонощие. От утре в страната влиза в сила нов списък с червени и жълти зони, които отчитат броя на заразените и съответно определят какви противоепидемични мерки са необходими.

Унгария реши да удължи до края на октомври срока на затварянето на границата си за чужденци, което е в сила от 1 септември.

Франция  отново отчита високо равнище на новите заразени с коронавирус за денонощие и според здравния министър Оливие Веран, има голяма вероятност още в понеделник в Париж да бъде обявена максимална степен на тревога за Ковид-19, съобщава БНР.

Тази мярка може да доведе до затваряне на ресторанти и барове и до ограничения в придвижването.

Заради коронакризата в Турция всички прояви на гражданските организации и профсъюзите се отлагат до 1 декември. Съответните инструкции бяха разпространени  от вътрешното министерство.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Изключително ми е интересно значението на думата "антирекорд". Сигнализирай за неуместен коментар