Конфликтът в Нагорни Карабах - двама журналисти са ранени

Състоянието на единия от пострадалите е тежко

02.10.2020 | 00:00 Редактор: Искра Ангелова
Конфликтът в Нагорни Карабах - двама журналисти са ранени

Двама журналисти от френския вестник Le Monde са били ранени в резултат на обстрел от азербайджанските въоръжени сили в Нагорни Карабах. Това съобщава Арменският единен информационен център към правителството на Армения, предава TACC.

"В град Мартуни (източната част на Нагорни Карабах - ТАСС) двама журналисти от вестник Le Monde бяха ранени в резултат на обстрел от азербайджанските въоръжени сили. И двамата са френски граждани, в момента те са откарани в градската болница в Мартуни", съобщи информационният център.

Според него Арам Григорян, оператор на новинарския блок на телевизионния канал“ Армения“, също е леко ранен в резултат на обстрела от азербайджанските въоръжени сили. В четвъртък арменското външно министерство съобщи, че сега в Армения и Карабах има над 200 чуждестранни журналисти, информира "Фокус".

По късно стана ясно, че състоянието на единия от пострадалите е тежко.

Азербайджанското МВнР заяви, че Армения изпраща чуждестранни журналисти в зони, където се водят бойни действия, застрашавайки живота им, като грубо нарушава международното хуманитарно право.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК