Борисов поздрави Зоран Заев за изборната победа в телефонен разговор

Te обсъдиха сътрудничеството на двете държави в контекста на пандемията

27.09.2020 | 22:02 Редактор: Юлия Христова
Борисов поздрави Зоран Заев за изборната победа в телефонен разговор

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев. Премиерът Борисов поздрави своя колега за изборната победа, пожела му успех на отговорната длъжност и изрази увереност, че конструктивното сътрудничество на най-високо ниво ще продължи и занапред.

Във фокуса на разговора на двамата премиери беше Берлинският процес и организацията на Срещата на върха в София в рамките на инициативата, която предстои да се проведе през ноември. Премиерът Борисов изтъкна голямата отговорност, която България и Република Северна Македония имат като съпредседатели на Берлинския процес през настоящата година. Министър-председателят подчерта, че независимо от пандемията, България продължава да работи в подкрепа на страните от Западните Балкани и тяхната европейска перспектива.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че България остава последователна в подкрепата си за европейското бъдеще на Република Северна Македония и изрази увереност, че двете страни ще останат ангажирани с изпълнението на подписания през 2017 година Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество, посочват от правителствата пресслужба.

Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът Зоран Заев обсъдиха също така сътрудничеството на България и Република Северна Македония в контекста на пандемията от Ковид-19 и споделянето на българския опит с  успешната реорганизация на редица производства с цел обезпечаване производството на защитни средства.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК