Тръмп щял да признае резултата от изборите на 3 ноември

Той отново изрази съмнение в честността на вота

25.09.2020 | 16:38 Редактор: Ралица Братанова
Тръмп щял да признае резултата от изборите на 3 ноември

Доналд Тръмп ще признае резултатите от президентските избори на 3 ноември, обяви говорителката на Белия дом Кейли Макинани.

"Президентът ще приеме резултатите от свободни и честни избори", заяви прессекретарят на Белия дом на брифинг в четвъртък. Това става само ден, след като Тръмп отказа публично да отрече, че ще оспори вота с мотив, че гласуването по пощата предполага измами в полза на демократа Джо Байдън, припомня БНР.

"Искаме да се отървем от бюлетините по пощата и всички ще е мирно. Няма да има предаване на властта, честно казано. Ще има продължение на управлението", отбеляза Тръмп.

Това изявление предизвика критики към Тръмп от водещи фигури от Републиканската партия в Конгреса, включително от председателя на мнозинството в Сената Мич Макконъл.

Доналд Тръмп от своя страна обаче отново изрази съмнение в честността на изборите.

Говорейки пред Белия дом в четвъртък, той заяви, че не знае дали изборите през ноември могат да бъдат честни поради масовото използване на бюлетини чрез изпращане по пощата.

Президентът, голям поддръжник на личното гласуване и без това да става по пощата, посочи, че бюлетините по пощата са "голяма измама". Той добави, че всички трябва да бъдат много внимателни с бюлетините, защото е чувал за случаи, когато бюлетини са били хвърляни в кошчето или дори в реката. Тръмп заяви, че "те ги изхвърлят, ако бюлетините са с името на Тръмп“.

В разговор с пресата, преди да замине за Северна Каролина и Флорида и коментирайки приемането на резултатите от гласуването през ноември, Тръмп добави, че неговата конкурентка за президентския пост през 2016 г. - Хилъри Клинтън трябва да бъде попитана, защо тя е посъветвала номинираният от Демократическата партия Джо Байдън да не приема резултатите от гласуването в изборната нощ.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК