fallback

Тръмп: Трябва да държим Китай отговорен за пандемията

Президентът на САЩ увери, че вирусът ще бъде преборен

23.09.2020 | 07:58 Автор: Георги Камарашев

Американският държавен глава Доналд Тръмп заяви, че ООН трябва да държи Китай отговорен за пандемията от коронавирус, отнела живота на около 200 000 американци и близо 1 млн. души по целия свят, предаде Асошиейтед прес.

"В началото на разпространението на вируса Китай забрани вътрешните полети, но разреши на самолетите да напускат Китай и да инфектират света", каза стопанинът на Белия дом във видео, излъчено на Общото събрание на ООН, предаде Франс прес.

Президентът подчерта, че китайското правителство и Световната здравна организация са изказали невярното твърдение, че не съществува доказателство за предаване на вируса от човек на човек.

"Ще разпространим ваксина, ще победим вируса, ще сложим край на пандемията и ще влезем в нова невиждана епоха на благоденствие, сътрудничество и мир", увери той.

Тръмп използва речта си, за да приветства сключени неотдавна международни споразумения, на които САЩ станаха посредници - едно между Косово и Сърбия и още едно между Обединените арабски емирства, Бахрейн и Израел, информира "Монитор".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback