Руски хакери са атакували фирма, свързана с кампанията на Джо Байдън

Опитите за атака са били насочени към служители на базираната във Вашингтон SKDKnickerbocker

10.09.2020 | 21:10 Редактор: Георги Камарашев
Руски хакери са атакували фирма, свързана с кампанията на Джо Байдън

Американската софтуерна компания Microsoft наскоро е алармирала, че една от основните консултантски фирми, работещи по кампанията на кандидата на демократите за президент на САЩ Джо Байдън, е обект на предполагаеми руски държавни хакери, твърдят трима източници, запознати с въпроса и цитирани от Ройтерс.

Опитите за атака са били насочени към служители на базираната във Вашингтон SKDKnickerbocker, фирма за стратегии за кампании и комуникации, работеща с Байдън и други изтъкнати демократи през последните два месеца, посочват още източниците.

Източник, запознат с отговора на SKDK срещу атаките, твърди, че хакерите не са успели да получат достъп до мрежите на фирмата. "Те са добре защитени, така че не е имало пробив", допълва той.

Заместник-председателят на SKDK Хилари Росен отказва да коментира въпроса. Говорител на Байдън пък не е отговорил на запитването за коментар.

Хакерските опити срещу SKDK се случват в момент, в който американските служби заговориха по-активно за потенциалните усилия на чуждестранни правителства да се намесят в президентските избори през ноември.

Един от източниците твърди, че не е ясно дали кампанията на Байдън е била целта и дали руснаците не се опитват да получат достъп до информация за други клиенти на SKDK.

Четете повече по темата в Investor.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК