СЗО: 3 са причините Китай да овладее коронавирусната епидемия

20 последователни дни в азиатската страна няма нови случаи на заразени

08.09.2020 | 10:08 Редактор: Виктория Гетова
СЗО: 3 са причините Китай да овладее коронавирусната епидемия

Брус Ейлърд, старши съветник на генералния директор на Световната здравна организация, заяви на пресконференция на 7 септември, че за 20 последователни дни в Китай няма нови случаи на заразени с новия коронавирус, което има изключително значение.

По време на епидемията той лично е посетил Китай с международен екип от експерти и вярва, че има три основни причини за успешното справяне с епидемията в страната, като първата е непрекъснатото увеличаване на отпусканите от китайското правителство средства в инфраструктура за общественото здраве.

Китай е създал система за обществено здраве от национално ниво, позволяваща обмен на информация и опит, което изигра важна роля в борбата с заразата.

Втората причина, според него, е обществената отговорност на китайския народ, предава радио "Китай".

"За предотвратяване на разнасянето на вируса китайците спазваха мерките за социално дистанциране в хотели, влакове и ресторанти. Всички китайци вярват, че това е тяхната отговорност към страната и светa", заяви Ейлърд.

Третата причина за успеха на Китай е, че правителството и местните администрации на всички нива, придават изключително значение на превенцията, добавя Брус Ейлърд.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Простотията на - Ма
преди 3 години
Не знам кой е дал дипломата на Мангъров, ама той не иска да я скъса така като каза, че вируса щял да отмине май - юни-ДА НЕ МИ СЕ ПОКАЗАВА ПОВЕЧЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ! Още от началото се видя, че обслужва собствени интереси да се правят ИСКАШЕ 500 000 проби за негова лаборатория, така като пробутва сина си в Детската болница и всички в Инфекциозна болница му се смеят, че станал доцент с някакви разтвори и се хвали за това - не разбира от всичко това, Шеф е на Детска клиника, а говори за възрастни Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
svinksa
преди 3 години
Те там партийните секретари щото па едни репрезентативни данни вадят ... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ама то и след пролетната криза имаха там някакво време без нови заразени, ама после пак се почна и се оказа, че не са я овладели. Айде да мине повечко време. Сигнализирай за неуместен коментар