Полицията в Минск отрича да е задържала Мария Колесникова

Очевидци твърдят, че опозиционерката е била отведена с микробус

07.09.2020 | 19:00 Редактор: Ралица Братанова

Продължават протестите и напрежението в Беларус. Членове на опозицията са в неизвестност. Тази сутрин е била отвлечена Мария Колесникова - една от видните политическа фигури, които останаха в страната след изборите. От полицията в Минск заявиха, че не са задържали опозиционерката.

Според очевидци няколко маскирани мъже са отвлекли Мария Колесникова от улица, намираща се близо до Националния художествен музей в столицата Минск. Тя е била качена в микробус и оттогава близките ѝ нямат връзка с нея. 

Мария Колесникова е член на Координационния съвет на опозицията, чиято цел е подмяна на властта в Беларус. Съобщава се, че още трима нейни колеги са изчезнали по същото време. 

Колесникова е една от трите жени, които се обединиха срещу президента Александър Лукашенко по време на изборите на 9 август. Впоследствие съратничката ѝ Светлана Тихановская напусна Беларус, а в събота активистката Олга Ковалкова също заяви, че избягала заради заплахи, че ще бъде арестувана. 

Междувременно не стихват и протестите срещу президента Лукашенко и неговото преизбиране за 6 пореден мандат, което беше определено като манипулация на резултатите от вота. 

Над 100 хиляди души излязоха вчера пред резиденцията на държавния глава, настоявайки той да подаде оставка. Над 600 души са задържани. А на места се стигна и до сблъсъци между демонстрантите и проправителствени привърженици.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
една и съща фалшифи
преди 3 години
И тая като Навални - с парите на "моралния" запад се вършат фалшификации в полза на САЩ и западна Европа- кой звае при кои "демократи" се кр! За да угодят най-вероятно на САЩ за Северен поток 2, измислиха историята с отровения със смъртоносния Новичок Навални, за да въведат санкции или да спрат газопровода! Интересно, ако руснаците им спрат газа в отговор на тези измишльотини, колко ще издържат на американската скъпотия? И "смъртоносния" Новичок, всъщност не уби никой от "актьорите - защо ли? Сигнализирай за неуместен коментар