Курц: Ако отстъпим пред Ердоган и Турция, тогава лека нощ, Европа

"Гърция трябва да бъде подкрепена при осигуряването на границите си", заяви той

03.09.2020 | 22:53 Редактор: Искра Ангелова
Курц: Ако отстъпим пред Ердоган и Турция, тогава лека нощ, Европа

Гърция трябва да бъде подкрепена при осигуряването на границите си, заяви австрийският канцлер Себастиан Курц, предупреждавайки европейските страни да не се поддават на натиск и изнудвания от турския президент Реджеп Тайип Ердоган, цитира думите му електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

"Ако отстъпим на Ердоган и Турция, тогава лека нощ, Европа", каза Курц в интервю по австрийската телевизия късно в сряда по повод петгодишнината от бежанската криза, информира "Фокус".

Говорейки за противопоставянето на гръцко-турската граница по-рано тази година, Курц заяви, че Европа не трябва да позволява да бъде изнудвана от Ердоган, когото той обвини, че "използва прииждащите маси като оръжие".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Интелигентен
преди 3 години
Мнооооооооого *** политика води (Западна)Европа (ЕС).Тъъъъъъъъпа политика.От какъв зор,И ЗАЩО?,държавите от ЕС,приемат турски граждани на територията си и НЕ ГИ ЗАДЪЛЖАВА,дори,ДА РАБОТЯТ? Храни ги,отрупва ги ИЗОБИЛНО с блага,внимание и ПАРИ,Защо?Защо?Защо?Защо? 4.000.000(четири милиона турци)?????? живеят????в ЕС????Защо?Това са войни в един Троянски кон.Тъъъъъъъпа европейска ПОЛИТИКА.Третират ги като.......????????.-"политически????"...емигранти????? Тъъъъъпи европейски политици-много ***! Сигнализирай за неуместен коментар