Фалшива обява за работа в Белгия: Нашенец стана жертва на трафик

Българският посланик помогнал на мъжа

03.09.2020 | 20:02 Редактор: Виктория Гетова
Фалшива обява за работа в Белгия: Нашенец стана жертва на трафик

Да върнеш надеждата на едно семейство, след като избавиш детето му от беда. Това е история за трудностите и перипетиите увенчана с щастлив край, чрез намесата на дипломатическото ни представителство в Брюксел. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

След измамни обещания за добро заплащане, български гражданин заминава да работи в Белгия. Младият мъж, който трябва да бъде зает в сектора на селското стопанство, попада в истинска безизходица, превръщайки се в жертва на трафик.

В опит да му помогнат, родителите му се свързват с Местна комисия за борба с трафика на хора в гр. Пловдив. Структурата си партнира с Националната телефонна линия за борба с трафика на хора по случаи за потенциални жертви на трафик на хора.

"Опитахме за съжаление неуспешно да осъществим контакт и с неправителствени организации на местно ниво, за да помогнем на мъжа и да го настаним в сигурна за него среда", разказва секретарят на комисията Таня Иванова.

Последната надежда се оказва посолството на България в Брюксел. Със случая се заема консула Малин Месалски. Благодарение на неговата намеса, сънародникът ни вече пътува обратно за България.

"Искам да благодаря на г-н Месалски за професионализма, адекватната и бърза реакция, хуманното отношение и вниманието, с което се отнесе към случая.

Сигурна съм, че не е първият, нито последният път, в който г-н Месалски помага на наш сънародник изпаднал в беда далеч от родината си, защото добрината е качеството, което човек притежава и носи завинаги в себе си", пише в писмо до посолството Таня Иванова, предава dnes.bg

Секретарят на пловдивската комисия за борба с трафика на хора благодари сърдечно и от името на цялото семейство на мъжа, който с помощта на дипломатическото представителство вече е безопасност.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Дитмар
преди 3 години
Когато има протести без съответно разрешение ,което сигурно се знае от полицейските началници,полицай те не трябва да позволяват озверялата тълпа да ги напада.Виждал съм как действа испанската полиция при подобна ситуация,действа се бързо и безцеремонно Сигнализирай за неуместен коментар