Германия обяви Испания за рискова, карантина в лагер в Гърция

Властите в Турция обявиха настъпването на втора вълна на Ковид-19

03.09.2020 | 14:00 Редактор: Ивет Арабова

Близо 26,2 млн. са вече заразените с коронавирус в световен мащаб. Първи потвърден случай на коронавирус в най-големия бежански лагер в Гърция.

Заразеният е 40-годишен сомалиец, който живее в лагера Мория на остров Лесбос. Всички настанени в лагера са поставени под 14-дневна карантина. 

Властите в Турция обявиха настъпването на втората вълна на Ковид-19, тъй като всеки ден се регистрират все повече нови случаи. Вчера в страната бяха регистрирани 1596 нови случая, което е най-големият брой заразени от 15 юни насам. От утре в страната се въвеждат строги ограничения за сватби, годежи, кръщенета и други масови тържества.

Според новите правила сватбените тържества ще бъдат с продължителност 1 час при спазване на необходимата дистанция. Няма да се допускат и танци. 

В Италия - най-тежко пострадалата страна от пандемията, бившият премиер Силвио Берлускони е с положителна проба за коронавирус. Той е под изолация в дома си. Властите в Гермaния пък обявиха цяла Испания за високорискова, след като в списъка в огнищата се включиха и Канарските острови.

За това са издадени предупреждения за пътуванията, тъй като Испания е популярна дестинация за германските туристи. Чехия и Израел регистрираха рекорден брой новозаразени с Ковид-19.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Bloomberg/Angel Garcia

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Берлускони един ковид не мож' го събори! Форца, Силвио! Сигнализирай за неуместен коментар