Столиците на Афганистан, Ливан и Сомалия бяха разтърсени от взривове

Мохамед Шатах – съветник на бившия ливански премиер, загина при бомбен атентат в Бейрут.

27.12.2013 | 18:20
Столиците на Афганистан, Ливан и Сомалия бяха разтърсени от взривове

Няколко бомбени атентата разтърсиха столиците на Афганистан, Ливан и Сомалия. Световните агенции съобщават за множество жертви и разрушения, а медийното внимание се съсредоточи върху смъртта на Мохамед Шатах – съветник на бившия ливански премиер.

Противникът на режима на сирийския президент Башар Асад загина при бомбен атентат в Бейрут. При преминаването на кортежа му край хотел "Фениша" е била взривена кола бомба. Загинали са още четирима души. Ранените са над 50 и са нанесени сериозни щети на десет сгради.

Трима военнослужещи на НАТО загинаха днес при нападение на талибани с кола-бомба срещу военен конвой в Кабул. Местната полиция съобщи, че терористичното нападение е насочено срещу намиращите се в Афганистан военнослужещи от силите на международната коалиция.

Петима войници и един офицер от сомалийската армия загинаха днес при експлозия в столицата на страната Могадишу. Очевидци съобщават, че взривът е избухнал в момент, когато военните са получавали своите парични възнаграждения. До момента няма данни относно точната причина за взрива.