fallback

Ердоган обеща да "счупи ръцете" на опонентите си

Министър-председателят на Турция определи всички, които желаят да навредят на страната, да посеят хаос в нея или да я вкарат в капан, като шпиони и предатели.

24.12.2013 | 19:07

Турският министър-председател Реджеп Ердоган обеща да "счупи ръцете" на своите опоненти и заяви, че страната се е сблъскала с "тъмен заговор" на сили, желаещи да разкъсат Турция на парчета.

Eрдоган определи всички, които желаят да навредят на страната, да посеят хаос в нея или да я вкарат в капан, като шпиони и предатели.

Припомняме, че турската полиция проведе мащабна специална операция в Истанбул по дело за корупция. Анализаторите смятат, че арестите и уволненията са свидетелство за политически репресии, включително вътре в управляващата Партия на справедливостта и развитието.

В Истанбул се проведе шествие в подкрепа на борбата с корупцията. Протестиращите скандираха лозунги "Навсякъде подкупи, навсякъде корупция", които бяха придружавани от възгласи "Навсякъде Таксим, навсякъде съпротива", които бяха много популярни по време на протестите това лято.

Вижте подробности във видеоматериала.

fallback
Още от Свят
fallback