Тръмп: Единственият начин да се спре насилието в САЩ е със сила

Президентът критикува кмета на Портланд, наричайки го "бездействащ демократ"

31.08.2020 | 11:34 Редактор: Ивет Арабова
Тръмп: Единственият начин да се спре насилието в САЩ е със сила

"Насилието, което се случва в управляваните от Демократичната партия градове в САЩ, може да се спре с използването на сила", написа американският президент Доналд Тръмп в профила си в социалната мрежа Twitter, предава ТАСС.

"Единственият начин да се спре насилието в градовете с високи нива на престъпност, управлявани от демократите – това е силата“, написа държавният глава. Американският президент за пореден път разкритикува кмета на Портланд Тед Уилър, наричайки го "безумен, ляворадикален, бездействащ демократ, който просто наблюдава смъртта и разрушението на своя град“. "Жителите на Портланд, както и всички други градове в нашата велика страна, заслужават законност. Ляворадикалните бездействащи демократи, които управляват Портланд, не могат да направят това“, се казва в съобщението на Тръмп.

Масовите протести и безредици в САЩ започнаха след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, убит след съпротива за арест в Минеаполис, Минесота. Вследствие отговорните за смъртта му бяха уволнени. В редица градове, включително Вашингтон и Ню Йорк бе въведен вечерен час, предава "Фокус".

Най-мащабните акции се проведоха в Портланд. Полицията в града информира, че по време на съботните протести е загинал един човек. Според местни медии през нощта в неделя е имало сблъсъци между демонстранти, подкрепящи движението "Black Lives Matter", и привърженици на президента Тръмп. 10 души са били задържани.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК