Над 24 милиона са вече заразените с коронавирус по света

В Испания децата от 6-годишна възраст ще трябва да носят маски в училище

28.08.2020 | 22:18 Редактор: Юлия Христова

Над 24 милиона са заразените с коронавирус по света, а жертвите са 836 хил. В много държави в Европа затягат мерките в опит да ограничат разпространението.

В Испания децата от 6-годишна възраст ще трябва да носят маски в училище. Във Великобритания, учениците от горните класове също ще трябва да покриват устата и носа си в коридорите на училищата. Така правителството подема кампания за насърчаване на хората да се завърнат по работните си места. 

А причината - бизнес парковете могат да се превърнат в "призрачни градове“, ако служителите не се върнат в офисите. А германските власти призоваха хората да спрат да пътуват до страни и региони, определени като високорискови. До края на годината бяха забранени всички големи събития. Повечето провинции въвеждат глоби от 50 евро за хора без маска в райони, в които носенето им е задължително. 

От тази сутрин носенето на маски става задължително навсякъде в Париж. Мярката се въвежда след увеличението на инфекциите от коронавирус. Освен пешеходците, маски трябва да носят велосипедистите и мотористите. Франция отчете 6 111 нови случая за денонощие.

Това е най-големият брой заразени за ден от края на карантината през май. Във все повече държави отчитат повторно заразяване на пациенти с ковид-19.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК