Английските работници получават по 13 паунда дневно при самоизолация

Според критиците решението на правителството е "подигравка"

27.08.2020 | 22:06 Редактор: Георги Камарашев
Английските работници получават по 13 паунда дневно при самоизолация

От следващия вторник в Англия влиза в сила нова схема за подпомагане на работниците с нисък доход, които не могат да работят от вкъщи и на които се налага да се самоизолират. 

Те ще получат по 182 паунда за 14-дневния карантинен период или по 13 паунда дневно. Британското правителство твърди, че по този начин ще се помогне в борбата срещу разпространението на Ковид-19, особено в сериозно засегнатите от пандемията райони. Критиците обаче определиха решението като "подигравка" с тези хора, които са на ръба на оцеляването. 

Здравният министър на Обединеното Кралство Мат Ханкок обяви тази сутрин, че работниците, които са с ниски доходи, които се одобрени за получаване на помощи, не могат да работят от вкъщи, а са заразени с Ковид-19 или имат официално лекарско предписание да се самоизолират, ще получат по 13 паунда за всеки ден на самоизолация. В момента в Северозападна Англия в района на Блекбърн, Даруен, Пендъл и Олдъм възникват огнища на зараза, така че схемата ще бъде изпитана първо там и ако се окаже успешна ще бъде въведена и в други части на Англия, предаде БНР.

Според министъра схемата е напълно адекватна:

"Това, което наистина е от значение, е комбинацията от тестване и проследяване в здравеопазването и налаганите локални карантини да работи, за да се намали броят на случаите в най-засегнатите части на страната", заяви Ханкок.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК