Стрелбата по тъмнокожия мъж в Уисконсин станала пред очите на децата му

Полицаите били извикани заради сигнал за домашна свада

25.08.2020 | 18:25 Редактор: Ивет Арабова

Нова вълна от протести и сблъсъци в Уисконсин, Съединените щати. Напрежението избухна, след като в неделя полицаи стреляха по невъоръжен афроамериканец, който се намира в болница и е парализиран. Заради напрежението в града дойдоха и 200 души от Националната гвардия. 

Видео е запечатало момента, в който органите на реда откриват огън. На кадрите се вижда как 29-годишният Джейкъб Блек се отдалечава от полицаите и се опитва да влезе в колата си. Тогава едни от служителите на реда стреля 7 пъти в гърба му. Годеницата на Джейкъб Блек разказва, че инцидентът се е случил пред очите на трите им деца, които са били в колата. 

"Те не знаеха, че децата са в колата. Опитах се да кажа на един от полицаите, а той ми отговори да се отдръпна иначе ще ме простреля", споделя тя.

Полицаите били извикани на адреса заради сигнал за домашна свада. Засега обаче няма други подробности. Със случая се е заел адвокатът Бен Кръмп, който представлява в съда и семействата на убития от полицията Джордж Флойд. В официално становище на защитата се твърди, че 29-годишният Блек се е опитвал да деескалира домашния скандал, когато органите на реда се намесили.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК