Тихановская: Опозицията е готова за преговори с властите, нашата цел са честни избори

По думите ѝ случващото се е демократична революция на народа на Беларус

25.08.2020 | 17:17 Редактор: Ралица Братанова
Тихановская: Опозицията е готова за преговори с властите, нашата цел са честни избори

Кандидатът на беларуската опозиция за президент Светлана Тихановская съобщи пред комисията по външни работи на Европейския парламент, че опозицията е готова за преговори с властите на страната. Тя се включи в заседанието на комисията от Вилнюс, където се намира в момента, предаде БНР.

"Волята на народа няма да бъде прекършена. Нашата цел е да постигнем провеждането на честни и свободни избори по мирен път и по пътя на диалога. Затова обявявам нашата готовност за преговори с властите. Готови сме да номинираме преговарящите, както и да обмислим посредничество на международни организации за целта", заяви Тихановска.

Тя каза, че революцията в Беларус не е нито про- или антируска, нито про- или антиевропейска, а демократична революция на народа на Беларус за свобода, самоопределение и основни права.

Комисията по външни работи на Европейския парламент обсъжда на извънредно заседание ситуацията в Беларус. Европейските лидери вече решиха да започнат процедура по налагане на санкции на Беларус заради провеждането на президентските избори, които по думите им не са били нито свободни, нито честни и заявиха, че не признават резултатите.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК