Си Дзинпин начерта нов модел за развитието на Китай

Страната ще предоставя повече възможности на другите държави

25.08.2020 | 12:22 Редактор: Тодор Петров
Си Дзинпин начерта нов модел за развитието на Китай

Новата ситуация изисква нов модел за развитието на Китай - взаимодействието между вътрешния и международния пазар, но с предимство на вътрешния. Това посочи китайският президент Си Дзинпин на вчерашната среща с експерти от социалните и икономически кръгове. 

Той изтъкна, че новият модел за развитието не означава затворен вътрешен цикъл, а именно открито двупосочно развитие. Наред с повишаващия се статут на Китай в световната икономика, връзките с международния пазар ще бъдат по-тесни и страната ще предоставя повече възможности на другите държави, предаде радио "Китай".

В речта си Си Дзинпин подчерта, че технологичните иновации, както и международното сътрудничество в областта на науката и технологиите, са от важно значение. Той посочи, че отварянето на страната е основна политика на Китай и трябва всеобхватно да се повиши нивото му. 

Китайският лидер заяви, че Пекин ще участва активно в реформата на глобалното управление на икономиката и изграждането на справедлив икономически ред. Същевременно Си Дзинпин подчерта, че трябва да се постави акцент върху защитата на социалната справедливост.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
Китаецът с най-дълга фамилия Сигнализирай за неуместен коментар