Няма следи от ракетен обстрел на пристанището в Бейрут

При взрива 178 души загинаха, около 6 хиляди са ранени, а десетки от тях са в неизвестност

18.08.2020 | 15:41 Редактор: Искра Ангелова
Няма следи от ракетен обстрел на пристанището в Бейрут

Проучване на проби от почвата, взети на пристанището в Бейрут, показа, че мястото не е било подложено на ракетен обстрел. Това съобщи във вторник телевизионният канал Al Arabiya, позовавайки се на ливански източници.

"Анализът на пробите от почвата в пристанището не показа следи от ракетен обстрел", се казва в съобщението на телевизионния канал.

На 4 август на пристанището в Бейрут избухна мощен взрив. Взривната вълна разруши и повреди хиляди къщи, повече от 300 хиляди души останаха без дом. 178 души загинаха, около 6 хиляди са ранени, десетки от тях са в неизвестност. Губернаторът на Бейрут Марон Абду заяви, че за реконструкцията на града ще са необходими от 12 до 15 милиарда долара, информира "Фокус".

На 15 август ливанският президент Мишел Аун заяви, че разследващите все още не са успели да установят причината за експлозията и продължават да разглеждат всички версии за случилото се. Той добави, че Ливан "се нуждае от сателитни снимки, за да определи дали експлозията може да е причинена от ракета".

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 3 години
Що пишете глупости. Касви следи от ракетин обстрел след подобна експлозия и отвяване на бая пръст и почва на майната си. По този начин затвърждавате мнението, че израелците имат пръст в тази работа. Сигнализирай за неуместен коментар