Обявен за мъртъв преди 5 години се е укривал в гора в Кеймбриджшир

Полицията е установила, че мъжът е живял под земята

07.08.2020 | 20:50 Редактор: Наталия Тотева
Обявен за мъртъв преди 5 години се е укривал в гора в Кеймбриджшир

Британската полиция откри в горите на Кеймбриджшир мъж, за който се смятало, че е бил убит преди 5 години. 

Рикардас Пуисъс, сега на 40, е последно видян на 26 септември 2015 г. на работното си място, на 30 км от жилището му в Уисбийч, Кеймбрдижшир. На следващият ден той не се е появил на работа и малко по-късно полицията започнала национално издирване. Предполагало се е, че мъжът е бил убит.

През декември полицията арестува мъж, обвинен за убийството на Пуисъс. По-късно той е осободен поради липса на доказателства. След 5 години във Facebook се появява профил с името и снимката на изчезналия Пуисъс. Полицията подновява търсенето.

Органите на реда са получили множество свидетелства от хора, че са видели изчезнали в близката гора, пише "Фокус".

На 1 юли той бил открит в Уисбийч. Според полицията той избягал от дома си и се скрил в гората, поради притеснения за собствената си сигурност.

"За почти пет години изчезването на Рикардас беше абсолютна мистерия. Най-накрая получихме информация в края на юни, която ни помогна да го отрием". Това заявиха от полицията.

"Имахме сериозни притеснения, че той е бил (убит)... но сега смятаме, че той сам е решил да избяга, след като е бил жертва на престъпление".

Според полицията Пуисъс е бил изнудван, което го е накарало да избяга. Той е живял под земята, умишлено, бил е много добре скрит.

Все още не е ясно защо и как се е появил акаунт с името и снимката на мъжа във Facebook.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК