fallback

Русия преди всички: Започва производство на ваксини срещу Ковид-19

РФ ще изнася още стотици вентилатори за дишане

03.08.2020 | 18:35 Автор: Георги Камарашев

Фармацевтични компании в Руската федерация вече се подготвят по производството на ваксини срещу Ковид-19 и се очаква да започнат серийното им производство през септември. Това заяви руският министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров, цитиран от БГНЕС.

"Институт "Гамалея" работи върху серийно производство на ваксини с три предприятия с обекти в областите Владимировска, Ярославска и Московска – това са Generium, R-Pharm и Binnopharm. Всички предприятия се подготвят за това, пречките пред технологиите се отстраняват, институтът постоянно поддържа връзка с тези предприятия. Смея да се надявам серийно производство да започне през септември“, обясни Мантуров. 

Висшият чиновник изтъкна, че Русия възнамерява да произвежда няколкостотин хиляди дози ваксина на месец с последващо увеличение до няколко милиона до началото на следващата година.

РФ ще изнася стотици вентилатори за дишане за Беларус, Египет, Израел, Индия, Италия, Казахстан, Кувейт, Пакистан, Сърбия, Узбекистан, Украйна и Германия, Индонезия, Йемен, Перу, като те ще бъдат произведени от компанията "Triton-ElektronikS".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback