7 убити от кола-бомба на турско-сирийската граница

Петима цивилни са сред жертвите, ранените са над 60

20.07.2020 | 08:20 Редактор: Георги Камарашев
7 убити от кола-бомба на турско-сирийската граница

Най-малко 7 души са намерили смъртта си и десетки са ранени днес, след като кола-бомба се взриви в Северна Сирия в близост до турски граничен пункт, съобщава БГНЕС.

"Колата-бомба избухна на кръгово кръстовище, водещо до входа на граничния пункт Баб ал Салам", заяви пред АФП началникът на Сирийската обсерватория за правата на човека Рами Абдел Рахман.

"Убити са седем души, включително петима цивилни и повече от 60 са ранени, включително жени и деца", допълни той.

Районът, който се намира в провинция Алепо и е под властта на турската армия и съюзническите сирийски сили, редовно бива подложен на подобен тип атаки.

Според Рахман терористичната групировка "Ислямска държава" е отговорна за нападението, като по думите му това е вероятно е отмъщение за скока на операциите на подкрепяните от Турция сили срещу клетките на терористичната организация в региона.

По данни на Турската официална информационна Анадолска агенция колата-бомба, взривила се в Азаз, близо до Баб ал Салам, е убила петима души и е ранила 85.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Турци или сирийци са ранени? Защо сирийците организират атентати срещу собственото си население, което е окупирано? Сигнализирай за неуместен коментар