В Сирия гласуват за парламент, очаква се победа за Асад

В навечерието на вота един загина, а друг бе ранен при взривове в Дамаск

19.07.2020 | 13:20 Редактор: Ивет Арабова
В Сирия гласуват за парламент, очаква се победа за Асад

Сирийците гласуват в неделя за да изберат нов парламент, докато правителството в Дамаск се бори с международните санкции и западащата икономика, след като завзе отново големи части от разкъсаната от войната страна, пише АФП.

Повече от 7 400 избирателни секции ще се отворят в 7:30 сутринта местно време, в районите, контролирани от правителството, включително за първи път в бившите опозиционни крепости.

Очаква се партията на президента Башар Асад и неговите съюзници да заемат по-голямата част местата в 250-местния парламент в третите подобни избори, които ще се проведат след началото на войната преди 9 години, информира БГНЕС.

В навечерието на вота един човек беше убит, а друг ранен при два взрива в Дамаск, съобщи държавната информационна агенция САНА.

Няколко листи на кандидати бяха разрешени в цялата страна, но всяка реална опозиция отсъства, а управляващата партия Баас се очаква да запази своята хегемония, коментира АФП. Портрети на част от 1658-те кандидати са окачени в столицата от седмици, сред които и няколко видни бизнесмени.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК