Тръмп свали портрети на Клинтън и Буш-младши от фоайе на Белия дом

Те са заменени с ликове на Маккинли и Рузвелт

18.07.2020 | 22:02 Редактор: Ивет Арабова
Тръмп свали портрети на Клинтън и Буш-младши от фоайе на Белия дом

Официалните портрети на бившите президенти на САЩ Бил Клинтън и Джордж Буш-младши бяха свалени миналата седмица от голямото фоайе на Белия Дом и заменени с портретите на двама президенти републиканци , ръководили страната преди много време, съобщи CNN.

Според традицията на Белия Дом, портретите на последно управлявалите президенти трябва да са на видно място при влизане в сградата, така че да са забележими за гостите по време на официални мероприятия.

Портретите на Клинтън и Джордж Буш-младши са пренесени в старата семейна трапезария – неголяма стая, която рядко се използва и не виждат голяма част от посетителите. На мястото на портрета на Буш е поставен портрет на 25-ия президент Уилям Маккинли, а портретът на Клинтън е заменен с този на неговия предшественик Теодор Рузвелт, предава "Труд".

В книгата си бившият съветник по национална сигурност Джон Болтън пише, че Тръмп презира Буш-старши и Буш-младши. По някои сведения Тръмп критикувал Бил Клинтън и изказвал мнение, че е бил лош президент.

Снимка: Bloomberg/Al Drago

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК