Милен Керемедчиев: Путин ще бие Сталин по управление на Русия

Бившият зам.-министър на външните работи обясни, че страната затвърждава външната си политика

01.07.2020 | 21:25 Редактор: Наталия Тотева

Днес бе кулминацията на едноседмичното общонародно гласуване за изменения в Конституцията на Русия. Ако предложените промени бъдат одобрени, Владимир Путин може да остане на власт до 2036 г. 

Това е един малък аспект от всички над 200 промени, които са наистина мащабни. Те водят до една цялостна промяна - не само във вътрешната политика на Русия, но и утвърдяване на нейните външни отношения с международни институции, трибунали. 

Това заяви бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев за Bulgaria ON AIR.

"Путин върви към доживотен свой мандат и наистина ще бие Сталин по управление на Русия", посочи Керемедчиев.

Според него възможността Путин да се кандидатира още 2 мандата е много коментирана, но е важно и това, че правомощията му ще бъдат разширени.

"Промените ще дадат възможност да не може да се обвиняват, издават и уважават присъди от международни институции за руски граждани и компании", обясни бившият зам.-министър на външните работи за "Денят ON AIR".

По думите му става въпрос за имиджа на Русия на международната сцена.

"Те стават неприкосновени. Това ще им даде много повече агресия в сделките. Ще доведе до много по-голяма конфронтация със Съединените щати и Европейския съюз, които днес обявиха удължавана на санкциите до края на 2021 г", уточни гостът.

Спред Керемедчиев Путин слага бариера на руските граждани, което "показва изолацията, към която той върви". Той отбеляза, че в Русия се взимат мерки против отстраняването на опозицията, включително и физически такива.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
АНН
преди 3 месеца
ВАС КАКВО ИНТЕРЕСУВА РУСИЯ И ПУТИН Сигнализирай за неуместен коментар