Британците - лошите момчета на ЕС, които препълниха плажовете

Правителството предупреди, че това може да доведе до втора вълна на коронавируса

25.06.2020 | 23:05 Редактор: Александра Иванова
Британците - лошите момчета на ЕС, които препълниха плажовете

Пандемията от Ковид-19 накара хората да ограничат социалните си контакти и да не излизат често. Топлото време обаче отново се задава и позабравихме опасността от заразяване. Оказа се, че британците са от най-лошите момчета в ЕС. Те показахa, че за тях мерките за ограничаване на Ковид-19 са само подробност или са ги скрили в някой шкаф за през зимата.

Снимки на препълнените плажове на популярния курорт Борнемут в Южна Англия буквално взривиха медиите и социалната мрежа. Според местната власт в Борнемут, плажовете на града са били посетени от над 100 000 души, предаде The Independent.

"Няма значение какво правим! Тези подли хора пренебрегват правилата", написа в Twitter лидерът на либералдемократите на Съвета на Борнмът Вики Слейд, която определи поведението на тълпата като "отвратително".

Правителството прикани хората да не посещават плажовете. И предупреди, че това може да доведе до втора вълна на коронавируса. Въпреки това британците масово не спазиха препоръката. А в по-голямата част на Англия е обявена трета степен за опасно горещо време.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК