Цветна революция? Нещата, разделящи американците, не били от вчера

САЩ няма да се разцепят, ще измислят нов модел на съществуване, смята политологът Любомир Стефанов

24.06.2020 | 22:02 Редактор: Ралица Братанова

Протестите, провокирани от насилствената смърт на Джордж Флойд, настъпила след тормоз на полицай, поставиха началото на антирасистко движение, подкрепено в световен мащаб. Идва ли цветна революция в САЩ? Това коментира политологът Любомир Стефанов в "Денят ON AIR".

"Революция не бих го нарекъл, тъй като тези неща, които разделят американското общество, не са от вчера, те са дремещи, някои от тях с давност 70-100 години. Европейците нямаме впечатление за американското общество, докато не отидем там", заяви той.

По думите му мейнстрийм медиите нямат време и ресурс, които да отделят на изучаването на американското общество и това са неща, на които просто им е дошло времето.

"Критична маса от натрупване на злополучни, някои от тях умишлени инциденти прекършиха търпението на американското общество в един момент. Нещата преляха чашата", допълни политологът пред Bulgaria ON AIR.

Според него САЩ няма да се разцепят, ще измислят нов модел на съществуване, който да ги примири едни с други и да ги вкара  в нова форма на стабилност.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК