Най-големият пазар за храни в Пекин е затворен заради пандемията

11 квартала в града бяха блокирани заради нов клъстър на случаи на коронавирус

13.06.2020 | 16:54 Редактор: Юлия Христова
Най-големият пазар за храни в Пекин е затворен заради пандемията

Най-големият пазар за храни на едро в Пекин бе затворен от властите, след като бяха регистрирани голям брой случаи на заразяване с коронавирус сред служителите му, предаде Евронюз. Пазарът Синфадъ в китайската столица, който има 4000 наематели, бе затворен в събота, след като бяха открити седем случая на инфекция през последните два дена, пише "Монитор".

Това са първите официално потвърдени случаи на заразяване между местни жители в Пекин в рамките на 50 дена. Пазарът и околностите му ще бъдат дезинфектирани, обяви официалната агенция Синхуа.

Единадесет жилищни квартала в Югозападен Пекин бяха блокирани заради нов клъстър на случаи на коронавирус, свързан с близкия пазар за месо, съобщиха местни официални лица. 34 от общо 517 проби, взети от търговци и служители от пазара Синфадъ, дадоха положителен резултат за вируса, предаде в. „Женмин жибао“.

Председателят на пазара заяви пред държавната медия „Пекин нюз“, че вирусът е бил засечен върху дъски за разфасоване, използвани за рязане на вносна сьомга. Чу Дзюнуей, официално лице от района Фънтай, заяви на пресконференция, че районът е в „режим на военновременно извънредно положение“.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК