Учениците в Пекин със смарт гривни, които ще измерват температурата им

Приложение ще показва на родители и учители актуална информация за състоянието на децата

11.05.2020 | 16:22 Редактор: Наталия Тотева
Учениците в Пекин със смарт гривни, които ще измерват температурата им

Гимназисти в Пекин се върнаха в класните стаи на 11 май с електронни гривни, които подават сигнал при случай на треска. Мярката е въведена в момент, в който Китай се опасява от нова вълна на Ковид-19, предаде Франс прес. По официални данни заразените в страната бяха близо 83 000, а жертвите - 4633.

През януари Пекин нареди затварянето на всички училища и преминаване към дистанционно обучение. Въведените смарт гривни ще измерват в реално време температурата на учениците. Родителите ще могат да я следят чрез мобилно приложение.

При температура над 37,2 градуса гривните ще изпращат предупреждение на учителите. Тези разпоредби ще са в сила в петте района на китайската столица, пише "Монитор". Досега в Пекин само гимназистите, които са в последна година на обучение, се върнаха в класните стаи, за да се подготвят за изпити.

Измерванията на температурата, задължителното носене на маски и мерките за социална дистанция, станаха норма в учебните заведения в страната.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Интересно в случаите, когато се кара безсимптомно и няма температура, как ще разбират и каква е ползата? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
За нашите географски ширини социалната дистанция е напълно достатъчна и трябва да стане като маниер на общуване, но маската не е необходима нито меренето на температурата. Нали отхвърлихме недемократичните общества. Не трябва с лека ръка да се обезличаваме и да се отказваме от идентичността си.Ако сме личности. Моето поколение нямаме време. Мен ми е важна свободата. Сигнализирай за неуместен коментар