Бели полицаи измиха краката на тъмнокожи пастори в САЩ (ВИДЕО)

Вярващите поеха в единно шествие в Кери, за да изразят своя протест срещу бруталното убийство на Флойд

09.06.2020 | 07:46 Редактор: Тодор Петров

Бели полицаи и жители на град Кери в Северна Каролина се събраха, за да измият краката на своите тъмнокожи религиозни лидери, пресъздавайки библейската история за това как Исус измива краката на своите ученици. 

Вярващите поеха в единно шествие, въпреки лятната жега, за да изразят своя протест срещу бруталното убийство на Джордж Флойд от полицай и да призоват за край на расизма, съобщава "Дейли мейл", цитиран от БГНЕС.

Членовете на религиозната общност Legacy Church Center, водени от пасторите Фейт Уокома и съпруга ѝ Собома, организираха молитвеното шествие за единство, а събралите се хора запазиха 8 минути и 46 секунди мълчание - времето, за което белият полицай е притискал до смърт коляното си към врата на Флойд. 

Като част от събитието бе ритуалът за измиването на краката, при който трима бели служители на реда и трима други участници измиха краката на пасторите Фейт и Собома Уокома.

На снимки и видео, споделени в социалните медии, е документиран моментът, в който участниците се молят заедно, докато пасторите седят на пейка, а техните бели съграждани им измиват краката коленичили.

Измиването на краката е религиозен ритуал, изпълняван от различни християнски деноминации, основан на поръката на Исус Христос, че последователите му, следвайки неговия пример, трябва да мият краката си един на друг като израз на смирение и любов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години