Ръст на посетителите на плажове в Европа след разхлабването на мерките

В повечето части на Стария континент заразените стават все по-малко

22.05.2020 | 06:00 Редактор: Ралица Братанова
Ръст на посетителите на плажове в Европа след разхлабването на мерките

Здравни експерти предупреждават за осезаем ръст на броя на посетителите на плажове в Северна Европа, след като ограничителните мерки срещу коронавируса бяха разхлабени, а температурите се покачиха, съобщават от BBC, цитирани от BloombergTV.bg.

Три града в Северозападна Франция затвориха плажовете си в сряда, тъй като гражданите не са спазвали правилата за социална дистанция. 

Също така редица общини в Нидерландия призоваха германските туристи да не посещават местните плажове. А общинският съвет в английския град Саутенд обяви, че може да въведе определени мерки заради големия брой плажуващи там.

Броят на потвърдените случаи на заразени с коронавирус в световен мащаб вече е над 5 млн., но броят на новозаразените в повечето части на Европа се понижава през последните дни. 

Броят на заразените с коронавирус на Стария континент е 1.74 млн., от които към момента са починали близо 165 хил. 

Световната здравна организация предупреди, че все още има дълъг път до края на борбата с пандемията и призова хората от страните с разхлабени мерки да спазват основните препоръки за социална дистанция, за да се минимизира рискът от разпространение на заразата.

През изминалия уикенд властите във Франция отвориха стотици плажове за тичане, риболов и плуване, но печенето на слънце и пикникът останаха забранени. 

А късно в сряда вечерта бе съобщено, че плажовете в пет от общините в провинция Бретан са затворени заради "неприемливо поведение" от страна на посетителите през последните дни, което е включвало неспазване на препоръките за социална дистанция.

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК