Обама сравни лидерите с малките деца – избират лесното

"Много от тях дори не се преструват, че са отговорни", заяви той

17.05.2020 | 10:08 Редактор: Наталия Тотева
Обама сравни лидерите с малките деца – избират лесното

Барак Обама разкритикува отговора на лидери спрямо пандемията от Ковид-19. Той отправи онлайн публична критика пред ученици и студенти, които трябваше да празнуват дипломирането си.

"Повече от всичко тази пандемия напълно дръпна завесата от идеята, че толкова много отговорни хора знаят какво правят", каза Обама пред няколко десетки, завършващи колежи и университети на първата церемония.

"Много от тях дори не се преструват, че са отговорни", каза той, докато коментираше последиците от пандемията по време на онлайн събитието, без да посочва имената на конкретни лидери.

Това тържество беше последвано от втора звездна церемония за ученици от гимназиите, по време на която Обама продължи по същия начин, като каза на учениците да действат там, където лидерите не са успели.

Дали светът ще стане по-добър, ще зависи от вас, подчерта той, предаде БГНЕС.

"Да правиш това, което се усеща хубаво, което е удобно, което е лесно – така мислят малките деца. За съжаление много от така наречените възрастни, включително някои с големи титли и важни длъжности, все още мислят по този начин – поради което нещата са толкова объркани", каза още Барак Обама.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК