Китай: САЩ уронват престижа ни с твърденията за ваксината срещу Ковид-19

По-рано американските власти обвиниха Пекин в хакерска атака

14.05.2020 | 22:07 Редактор: Искра Ангелова
Китай: САЩ уронват престижа ни с твърденията за ваксината срещу Ковид-19

Пекин обвини САЩ, че се опитва да урони престижа на Китай с твърденията, че азиатската страна се е опитала да открадне важна информация за разработките на ваксини срещу коронавируса, предава AFP. 

"Китай изразява силно недоволство и твърдо се противопоставя на подобни опити за уронване на престижа ни", заяви говорителят на Министерството на външните работи в Пекин Жао Лицян по време на брифинг. Той също така подчерта, че Пекин сам е постигнал сериозен напредък в борбата срещу пандемията.

По-рано американските власти предупредиха, че китайски хакери са се опитали да откраднат информация за лечението и ваксините за Ковид-19, разработвани в страната, което допълнително обтегна отношенията между двете държави, информира "Фокус".

От ФБР и агенцията по киберсигурност заявиха, че организациите, които проучват Ковид-19 са в риск от хакерски атаки от страна на Китай. Те още предупредиха, че групи, свързвани с правителството в Пекин се опитват да откраднат "ценна интелектуална собственост и информация за общественото здраве, включително ваксини, лечения и тестове".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК