Mедицина и инженерни науки - най-атрактивни за кандидат-студентите в чужбина

Кариерни консултации се извършва без лични срещи - онлайн или с куриер

13.05.2020 | 07:58 Редактор: Юлия Христова
Mедицина и инженерни науки - най-атрактивни за кандидат-студентите в чужбина

Класическите специалности като медицина, ветеринарна медицина и инженерни науки предизвикват най-голям интерес и при тазгодишните кандидат-студенти за ВУЗ-ове в чужбина, отчитат консултантите от ЕДЛАНТА.

Те отбелязват, че все повече се търсят специалности в областта на бизнеса като креативен бизнес, маркетинг, международен бизнес, финанси, логистика, както и при високите технологии и креативните специалности като креативно писане, журналистика, комуникации.

"Обработката на кандидатурите за старта на академичната 2020/2021 продължават по план, без да са прекъсвали поради извънредната ситуация. Университетите работят по различни варианти за облекчаване процеса на прием, както и върху варианти за верифициране на езиково ниво онлайн. Към момента всички учебни заведения в чужбина планират да стартират годината, както е било досега", споделиха консултантите.

Те уточниха, че всички кариерни консултации - за образователни програми в чужбина и обмяна на документи, се извършва без лични срещи - онлайн или с куриер, пише "Монитор".

За да се ориентират към даден ВУЗ пък, гимназистите могат да "посетят” университетите и кампусите във виртуалните дни на отворените врати, без да напускат дома си. Уебинари с преподаватели от университети в чужбина също помагат при подредбата на желаните специалности.

"Най-доброто послание към учениците, техните родители и към всички като цяло е това, че поддържаме постоянна комуникация, винаги сме насреща при възникнали въпроси”, споделят консултантите. И допълват, че в онлайн срещите се включват и кандидати за следващата учебна 2021/2021.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК