Над 5 000 студенти получиха визи за работа в САЩ

Първите трима от тях - лично от американския посланик Херо Мустафа.

14.02.2020 | 19:30 Редактор: Юлия Христова

Над 5 хиляди български студенти тази година ще заминат за Съединените щати. Първите работни визи бяха връчени лично от посланик Херо Мустафа. 

И това лято Антонио е избрал да отиде в Америка. Готов е отново да се впусне в предизвикателството на хиляди километри от дома.

Антонио е студент в Пловдив, учи компютърни технологии. След изпитите и времето прекарано в опит да се разбира с машините, решава лятото да насочи усилията си към разбиране с хората. Затова е избрал да работи като продавач в супермаркет. Тази година Антонио е твърдо решен, освен да изкарва пари, и да обиколи някои от щатите.

В програмата по обмен между България и Съединените щати тази година се включват над 5 хиляди студенти. Първите трима от тях, сред които е и Антонио, получиха своята виза лично от американския посланик Херо Мустафа.

Изискванията за студентска виза остават непроменени. А именно - възраст до 28 години, добър английски и кандидатът да е студент редовно. За последните 20 години над 100 хиляди български младежи са сбъднали американската си мечта, благодарение на обменната програма.

Вижте още в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК